SM handspinning 2023 Kategori hemlis

Kategori hemlis
Du ska tillverka ett garn av den ull du får skickad till dig vid anmälan. Det står dig fritt att tillverka garnet på slända eller spinnrock (till spinnrock räknas även el-rock).
Du får ull från en ras som det inte finns så många individer av. Presentation av ullen och mer detaljer om uppgiften får du om du deltar i tävlingen och när ullen skickas till dig.

Den enda ledtråd du får nu är ”fluff” 🙂 och uppgiften du kommer att få är varken avancerad eller tekniskt svår.

Som vanligt kommer vi att be dig att anteckna lite kort hur du tänkt kring ditt garn och gärna också en fundering kring varför du tänker att ullen är lämplig till detta ändamål.

Allt du behöver att veta om din uppgift och detaljer vi önskar ha av dig tillsammans med ditt garn, får du alltså vid anmälan.
Vi hoppas att även du som är relativ nybörjare av hantverket känner att det kan vara utvecklande att delta.

Vi hoppas som vanligt att du har roligt under arbetet!
Lycka till önskar vi i föreningen Ullvilja!


Eventet är mer en utmaning för var enskild individ än en tävling och jämförelse med andra deltagare.
Varje år kan du delta i två klasser: en något lättare utmaning samt en av mer avancerad art. Vi hoppas på så sätt att de som inte spunnit så länge, också utmanar sig själva att delta.
Ullen och teknikerna kan variera år från år, tanken med detta är att lyfta viss ull och ge dig en chans att lära känna olika karaktärer samt olika tekniker.
Eventet ska vara en individuell utmaning och givetvis är uppgiften inte alltid lätt beroende på vad du som deltagare har arbetat med/prövat på och hur långt du har kommit i din utveckling. En av de anledningar vi uppmuntrar dig att delta är för att utvecklas som enskild spinnare. Det ska vara lärorikt och roligt. Kanske tar du fram litteratur och läser på, funderar och analyserar en del. Med förhoppning om ert deltagande hoppas vi också att ni låter uppgiften vara: Handens arbete och hjärtats glädje!