SM i handspinning 2020

Öppet för anmälan 1 juli – 1 aug 2020
Inskickade bidrag måste vara oss tillhanda senast 7 september
Bidrag & vinnare presenteras 3 oktober

Till dig som spinner för hand
Välkommen att delta i årets SM i handspinning!

Vare sig du är nybörjare eller har fördjupade kunskaper i att spinna med ull så är du välkommen att anta utmaningen att delta i årets SM i handspinning!

Det är tredje året som arrangemanget SM i handspinning och Ull-SM drivs i föreningen Ullviljas regi. Syftet med föreningen Ullvilja är att främja och utveckla förädlingen av ull med fokus på svensk fårull och ett sätt är att utmana handspinnare och fårägare/fårullsintresserade att anta de olika utmaningar som ges årligen genom dessa två SM.

Utmaningen i att handspinna ska framför allt ses som en personlig utveckling även om de som tolkat utmaningen på bästa sätt koras av en jury och resultaten presenteras 3 oktober.
Samtliga deltagare får sitt garn skickat i retur tillsammans med ett skriftligt utlåtande från juryn under oktober/november månad.

Vill du delta?

Det finns två olika klasser/uppgifter och du väljer en av dem eller båda två.
Kategori: tunnaste garnet
Kategori: broderigarn

Du anmäler ditt deltagande genom att maila till spinnsm@ullvilja.se och betalar in anmälningsavgiften 250 kr per klass för medlem, till Ullvilja på swishkonto 123 674 14 66
eller till bankgiro 286-5939, märk med SpinnSM och ditt namn.
Är du inte medlem i Ullvilja tillkommer en avgift på 100 kr (engångsavgift per person) som ger dig medlemsskap året ut 2020 (helårsavgift är 200 kr).
Vi hoppas givetvis att du fortsätter att vara medlem i föreningen för att stödja vårt arbete.

Håll utkik på Ullviljas hemsida samt på Facebook där info kommer om hur du anmäler dig och observera att utskick av material sker efter sista anmälningsdag

Välkommen med ditt/dina bidrag önskar vi i Ullviljas styrelse!


Ull-SM och SM i handspinning kommer framöver att förläggas i anslutning till ull-arrangemang på olika platser i landet. Ansvarar du idag för ett ull-arrangemang och tror dessa SM skulle vara intressant att stå värd för, kontakta info@ullvilja.se för vidare diskussion.