SM i handspinning 2021

Öppet för anmälan från 3 september – 24 september
Inskickade bidrag måste vara oss tillhanda senast 10 november
Bidrag & vinnare presenteras 28 november


Till dig som spinner för hand
Välkommen att delta i årets SM i handspinning!

Vare sig du är nybörjare eller har fördjupade kunskaper i att spinna med ull och andra fiber, så är du välkommen att anta utmaningen att delta i årets SM i handspinning!
Det är fjärde året som arrangemanget SM i handspinning och Ull-SM drivs i föreningen Ullviljas regi. Syftet med föreningen Ullvilja är att främja och utveckla förädlingen av ull med fokus på svensk fårull och ett sätt är att utmana handspinnare och fårägare/fårullsintresserade att anta de olika utmaningar som ges årligen genom dessa två SM.

Utmaningen i att handspinna ska framför allt ses som en personlig utveckling även om de som tolkat utmaningen på bästa sätt koras av en jury och resultaten presenteras 28 november. Samtliga deltagare får sitt garn skickat i retur tillsammans med ett skriftligt utlåtande från juryn under november/december månad.

Vill du delta?

Det finns två olika klasser/uppgifter och du väljer en av dem eller båda två.
Kategori värmlandsull
Kategori lin

Detta år har vi mycket fina priser!
Guldmedaljörerna får inte mindre än varsin Fantasia spinnrock ifrån Kromski, vilken är en mycket uppskattad och älskad rock. Silver/bronsmedaljörer får ett par kardor med 72 TPI, också ifrån Kromski som även dem är mycket uppskattade och sköna att arbeta med.


Du anmäler ditt deltagande genom att maila till spinnsm@ullvilja.se och betalar in anmälningsavgiften 250 kr per klass för medlem, till Ullvilja på swishkonto 123 674 14 66 eller till bankgiro 286-5939, märk med SpinnSM och ditt namn.
Är du inte medlem i Ullvilja tillkommer en avgift på 100 kr (engångsavgift per person) som ger dig medlemsskap året ut 2020 (helårsavgift är 200 kr).
Vi hoppas givetvis att du fortsätter att vara medlem i föreningen för att stödja vårt arbete.

Håll utkik på Ullviljas hemsida samt på Facebook där info kommer om hur du anmäler dig och observera att utskick av material sker efter sista anmälningsdag,

Välkommen med ditt/dina bidrag önskar vi i Ullviljas styrelse!
Ull-SM och SM i handspinning kommer framöver att förläggas i anslutning till ull-arrangemang på olika platser i landet. Ansvarar du idag för ett ull-arrangemang och tror dessa SM skulle vara intressant att stå värd för, kontakta info@ullvilja.se för vidare diskussion.