Lyckat ULL-SM med ullauktion på Tradera.

Även hösten 2021 (okt.) anordnade föreningen Ullvilja ett Ull-SM med inte mindre än 98 deltagande fällar. Fällarna var indelade i 14 likartade tävlingsklasser. Kia Gabrielsson Beer hade sorterat alla inkomna fällar och gjort klassindelningen.

Även i år fick tävlingen ske utan publiknärvaro p.g.a. pågående pandemi. Ullfällarna fraktades till Vadsbro föreningsgård utanför Flen för granskning av de tre domarna, Alan Waller, James Bush och Barbro Nord. En stor lokal med bra ljusförhållanden var av vikt för att kunna utföra ett bra tävlingsarbete i dagarna tre.

Ullviljas organisatör Monika Hellberg gjorde ett fantastiskt jobb med logistik och genomförande. Efter tävlingen slut, sköttes sammanställningar, prisutdelningar och upplägg på auktionssajten Tradera, av familjen Bush på Wåhlstedts. Så till slut kunde slutauktionen hållas den 27 febr. 2022.

För att tävla i Ull-SM krävs medlemskap i Ullvilja. Gå gärna in på www.ullvilja.se och håll utkik efter kommande års tävlingsregler och vad som ytterligare händer inom föreningen. Fler medlemmar behövs för att värna om den svenska ullen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”22″ gal_title=”UllSM 2021-2″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *