SM i handspinning 2022


Öppet för anmälan från 11 september – 2 oktober
Inskickade bidrag måste vara oss tillhanda senast 4 december
Bidrag & vinnare presenteras sista veckan i Januari 2023


Till dig som spinner för hand
Välkommen att delta i årets SM i handspinning!

Vare sig du är nybörjare eller har fördjupade kunskaper i att spinna med ull och andra fiber, så är du välkommen att anta utmaningen att delta i årets SM i handspinning!
Det är femte året som arrangemanget SM i handspinning & Ull-SM drivs i föreningen Ullviljas regi. Syftet med föreningen Ullvilja är att främja och utveckla förädlingen av ull med fokus på svensk fårull och ett sätt är att
utmana handspinnare och fårägare/fårullsintresserade att anta de olika utmaningar som ges årligen genom dessa två SM. Läs mer om föreningen på www.ullvilja.se .

Utmaningen i att handspinna ska framför allt ses som en personlig utveckling även om de som tolkat utmaningen på bästa sätt koras av en jury och resultaten presenteras i januari 2023. Samtliga deltagare får sitt
garn skickat i retur tillsammans med ett skriftligt utlåtande från juryn under februari-mars 2023.

Vill du delta?

Det finns två olika klasser/uppgifter och du väljer en av dem eller båda två.

Kategori Poll Merino läs mera utförligt här
Kategori fantasi läs mera utförligt här
Anmälningsblankett för SM i Handspinning


Även i år har vi mycket fina priser!
Guldmedaljörerna får inte mindre än varsin Fantasia spinnrock ifrån Kromski, vilken är en mycket uppskattad och älskad rock. Silver/bronsmedaljörer får ett par kardor med 72 TPI, också ifrån Kromski som även dem är mycket uppskattade och sköna att arbeta med.Vi hoppas givetvis att du fortsätter att vara medlem i föreningen för att stödja vårt arbete.
Håll utkik på Ullviljas hemsida samt på Facebook där anmälningsblankett kommer att finnas.
Observera att utskick av material sker efter sista anmälningsdag.

Välkommen med ditt/dina bidrag önskar vi i Ullviljas styrelse!

Ull-SM och SM i handspinning kommer framöver att förläggas i anslutning till ull-arrangemang på olika platser i landet, eller digitalt, beroende på hur pandemin förhåller sig.
Ansvarar du idag för ett ull-arrangemang och tror dessa SM skulle vara intressant att stå värd för, kontakta info@ullvilja.se för vidare diskussion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *